Aktualności - Żywność tradycyjna
wtorek, 17 czerwca 2025
Zarząd Województwa Łódzkiego, działając w ramach współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego, ogłasza nabór zgłoszeń do XXIV edycji konkursu „Nasze kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Konkurs organizowany jest przez Województwo Łódzkie we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego na podstawie Regulaminów XXIV edycji konkursu „Nasze kulinarne…
środa, 23 kwietnia 2025
Zarząd Województwa Łódzkiego uchwałą nr 590/25 z dnia 23 kwietnia 2025 r. rozstrzygnął pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2025 roku pn. „Aktywizacja mieszkańców obszarów wiejskich oraz propagowanie produktów…
środa, 8 stycznia 2025
Zarząd Województwa Łódzkiego ogłosił pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2025 roku pierwszy otwarty konkurs ofert pn. „Aktywizacja mieszkańców obszarów wiejskich oraz propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego”. Celem zadania…
czwartek, 21 grudnia 2023
Zarząd Województwa Łódzkiego ogłosił pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2024 roku pierwszy otwarty konkurs ofert pn. „Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej”. Szczegóły konkursu znajdują…
poniedziałek, 6 listopada 2023
Poznaliśmy laureatów Wojewódzkiego Konkursu Produktów Tradycyjnych „Tygiel Smaków 2023”. Główną nagrodę konkursu, czyli tytuł i statuetkę Tygiel Smaków, zdobył Groseran, dwuletni kozi ser produkowany przez należącą do Moniki Lasoń firmę Groser z Grodziska pod Rzgowem w powiecie łódzkim wschodnim. - Nasze produkty to realizacja koncepcji od pola do stołu. Groseran…
piątek, 13 października 2023
Województwo Łódzkie, wraz z producentami najwyższej jakości żywności z naszego regionu, wzięło udział w wielkim święcie regionalnej kuchni, targach SMAKI REGIONÓW w Poznaniu. Wydarzenie to prawdziwa uczta dla entuzjastów wybornego jedzenia, gdzie smak i aromat regionalnych produktów zachwycają w całej swej okazałości. Na targach gościli przedstawiciele regionalnych firm z 15…