Aktualności - Żywność tradycyjna
środa, 16 lipca 2025
W dniu 6 lipca 2025 roku producenci żywności regionalnej wzięli udział w wojewódzkim etapie konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” organizowanym przez Województwo Łódzkie we współpracy z Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Wystawcy – uczestnicy tych przepysznych zmagań rywalizowali w dwóch głównych kategoriach: najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz…
wtorek, 17 czerwca 2025
Zarząd Województwa Łódzkiego, działając w ramach współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego, ogłasza nabór zgłoszeń do XXIV edycji konkursu „Nasze kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Konkurs organizowany jest przez Województwo Łódzkie we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego na podstawie Regulaminów XXIV edycji konkursu „Nasze kulinarne…
środa, 23 kwietnia 2025
Zarząd Województwa Łódzkiego uchwałą nr 590/25 z dnia 23 kwietnia 2025 r. rozstrzygnął pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2025 roku pn. „Aktywizacja mieszkańców obszarów wiejskich oraz propagowanie produktów…
środa, 8 stycznia 2025
Zarząd Województwa Łódzkiego ogłosił pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2025 roku pierwszy otwarty konkurs ofert pn. „Aktywizacja mieszkańców obszarów wiejskich oraz propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego”. Celem zadania…
czwartek, 21 grudnia 2023
Zarząd Województwa Łódzkiego ogłosił pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2024 roku pierwszy otwarty konkurs ofert pn. „Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej”. Szczegóły konkursu znajdują…
poniedziałek, 6 listopada 2023
Poznaliśmy laureatów Wojewódzkiego Konkursu Produktów Tradycyjnych „Tygiel Smaków 2023”. Główną nagrodę konkursu, czyli tytuł i statuetkę Tygiel Smaków, zdobył Groseran, dwuletni kozi ser produkowany przez należącą do Moniki Lasoń firmę Groser z Grodziska pod Rzgowem w powiecie łódzkim wschodnim. - Nasze produkty to realizacja koncepcji od pola do stołu. Groseran…