Województwo Łódzkie na Festiwalu Smaku w Grucznie

poniedziałek, 26 sierpnia 2019

W dniach 24-25 sierpnia 2019 r. producenci żywności wysokiej jakości z województwa łódzkiego wzięli udział w XIV edycji Festiwalu Smaku w Grucznie.

Celem festiwalu jest prezentacja kulinarnego bogactwa oraz kultury stołu, a także rękodzieła i innych form tradycyjnej aktywności kulturalnej regionów. Wydarzenie ma charakter festynu plenerowego, w czasie którego twórcy i producenci prezentują, poddają degustacji, a także sprzedają swoje wyroby. Imprezie towarzyszy szereg występów artystycznych i koncertów, a całość sprzyja wypoczynkowi, rozrywce i promocji kultury różnych regionów.

Województwo Łódzkie było reprezentowane przez producentów:

1)      Wiatrowy Sad Grażyna Wiatr,

2)      Kozia Farma Katarzyna Olszewska,

3)      Pasieka w Lipce Dariusz Serafiński,

4)      Tłocznia Soków Owocowych Dariusz Kuna,

5)      EKO – NATURA s.c. Agnieszka Dadusz, Paweł Oleszczak,

6)      KOWAL-Aleksandra Kowalska,

7)      Rejonowe Koło Pszczelarzy z Łęczycy,

8)      Krucjata Smakiem.

W czasie trwania festiwalu odbyły się liczne konkursy i turnieje, będące zarazem prezentacją wystawców.

Wśród nagrodzonych znalazła się również firma KOWAL Aleksandra Kowalska z Województwa Łódzkiego, która w  Konkursie Smak Roku 2019 otrzymała nagrodę w kategorii „ Przetwory mięsne i wędliny” za produkt PASZTET Z GĘSI oraz wyróżnienie w kategorii „Potrawy” za produkt PIEROGI Z MIĘSEM. 

Serdecznie gratulujemy.

Serwis używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych.
Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do Państwa potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.