V wojewódzki konkurs produktów tradycyjnych TYGIEL SMAKÓW 2012
W ramach realizacji projektu pn. "Kreowanie marki Łódzkie poprzez promocję tradycyjnych smaków regionu", podczas targów Natura Food 2012 w dniach 12-14 października br. w nowej hali w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym Międzynarodowych Targów Łódzkich przy al. Politechniki 2, odbyły się:
-
V wojewódzki konkurs produktów tradycyjnych Tygiel Smaków (piątek 12.10.2012 rok)
-
II konkurs kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych z terenu województwa łódzkiego Tradycyjne smaki regionu (12.10.2012 rok)
-
II warsztaty dla szefów kuchni z terenu województwa łódzkiego (13.10.2012 rok)
-
pokaz kulinarny
W V konkursie
Tygiel Smaków udział wzięło 35 produktów z 6 kategorii:
-
mięso świeże oraz produkty mięsne
-
orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce (przetworzone i nie)
-
wyroby piekarnicze i cukiernicze
-
gotowe dania i potrawy
-
napoje (alkoholowe i bezalkoholowe)
-
inne produkty w tym: sery i inne produkty mleczne, oleje i tłuszcze, miody, produkty rybołówstwa, ryby, itp.
protokół Komisji Konkursowej 2012
Redaktor portalu potrawyregionalne.pl Leszek Horwath wręczył Aniołka i Diabełka. Aniołek trafił do zdobywcy Tygla Smaków a Diabeł do Browaru Cornelius.