Nasze Dobre Łódzkie 2017

sobota, 16 grudnia 2017

Wczoraj w Centrum Promocji Mody Akademii Sztuk Pięknych im. Władysława Strzemińskiego w Łodzi odbyła się uroczysta gala podsumowująca doroczny, trzeci plebiscyt organizowany przez redakcję  „Dziennika Łódzkiego”, „Expressu Ilustrowanego” i „Naszego Miasta”. Pierwsze miejsce w kategorii „produkt/usługa” zajęły kosmetyki na bazie wody termalnej z Uniejowa, a w kategorii „produkt usługa spożywcza” wygrał Rib Eye Steak - stek z antrykotu bez kości. Zwycięzcy otrzymali statuetki „Złoty Znak Jakości”. W wydarzeniu uczestniczyli m.in.: marszałek WŁ Witold Stępień oraz członkini zarządu WŁ Joanna Skrzydlewska.

- Ziemia Łódzka żywnością stoi i nie dziwi mnie nagroda dla przedstawiciela tej branży. Produkcja żywności wysokiej jakości to jeden z priorytetowych kierunków rozwoju w naszym regionie. Cieszę się również, że dostrzeżono inspirujące działania samorządu Uniejowa, który jest znakomitym przykładem twórczego i ekologicznego wykorzystywania swoich zasobów naturalnych. To właśnie przykład innowacyjności, na której tak bardzo nam dzisiaj zależy – powiedział nam marszałek Witold Stępień.

Wydarzenie było okazją do wspólnego spotkania świątecznego najważniejszych instytucji otoczenia biznesu w województwie łódzkim, czyli Łódzkiej Agencji Rozwoju Regionalnego, Łódzkiej Izby Przemysłowo-Handlowej, Loży Łódzkiej Business Centre Club, Regionalnej Izby Budownictwa w Łodzi,  Regionalnego Związku Pracodawców Indywidualnych Ziemi Łódzkiej Lewiatan oraz Stowarzyszenia Klub 500 Łódź.

GS