Przejdź do treści Przejdź do menu głównego Przejdź do wyszukiwarki
wtorek, 17 czerwca 2025
Zarząd Województwa Łódzkiego, działając w ramach współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego, ogłasza nabór zgłoszeń do XXIV edycji konkursu „Nasze kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Konkurs organizowany jest przez Województwo Łódzkie we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego na podstawie Regulaminów XXIV edycji konkursu „Nasze kulinarne…
wtorek, 17 czerwca 2025
Zarząd Województwa Łódzkiego, działając w ramach współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego, ogłasza nabór zgłoszeń do XXIV edycji konkursu „Nasze kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Konkurs organizowany jest przez Województwo Łódzkie we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego na podstawie Regulaminów XXIV edycji konkursu „Nasze kulinarne…
wtorek, 17 czerwca 2025
17 czerwca 1995 r. Organizacja Narodów Zjednoczonych ustanowiła Światowym Dniem Przeciwdziałania Pustynnieniu i Suszy. Głównym celem obchodów święta jest szukanie rozwiązań przeciwdziałających zjawisku pustynnienia i suszy w rejonach dotkniętych tym zjawiskiem, zwłaszcza w Afryce. Polska przyjęła konwencję ONZ o przeciwdziałaniu pustynnieniu i suszy 17 listopada 2001 r.
wtorek, 17 czerwca 2025
17 czerwca 1995 r. Organizacja Narodów Zjednoczonych ustanowiła Światowym Dniem Przeciwdziałania Pustynnieniu i Suszy. Głównym celem obchodów święta jest szukanie rozwiązań przeciwdziałających zjawisku pustynnienia i suszy w rejonach dotkniętych tym zjawiskiem, zwłaszcza w Afryce. Polska przyjęła konwencję ONZ o przeciwdziałaniu pustynnieniu i suszy 17 listopada 2001 r.