Szkolenie „Zarządzanie zespołem” 6-02-2018

Trener: Gerard Obin

Data szkolenia: 6 lutego 2018 r., godz. 9:00-15:00

Termin zgłoszeń: 2 lutego 2018 r., godz. 16:00

Miejsce: Urząd Miejski w Konstantynowie Łódzkim, ul. Zgierska 2, 95-050 Konstantynów Łódzki, sala konferencyjna

Liczba miejsc na szkoleniu: 20

 

Zarządzanie zasobami ludzkimi i materialnymi to niezwykle skomplikowana materia. Większość menadżerów średniego i wyższego szczebla nie przykłada do tego większej wagi sądząc, mylnie zresztą, że poradzą sobie z wyzwaniami, które występują lub wystąpią w przyszłości w ich środowisku pracy. Brak przygotowania merytorycznego z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi skutkuje często niewłaściwym funkcjonowaniem organizacji lub też całkowitym jej paraliżem. Jest też grupa menadżerów, którzy potrzebują bodźca, ciągłego rozwoju i doskonalenia swojego warsztatu i to zarówno do nich jak i do grupy osób, które w przyszłości będą zarządzać personelem ma być skierowane powyższe szkolenie.

 

Cel szkolenia

Szkolenie ma na celu umożliwienie uczestnikom wypracowania własnego stylu kierowania zespołem. Pokazuje, jak mówić do pracowników, by zrozumieli dokładnie to, co chcemy im przekazać. Omówione zostaną metody skutecznej motywacji i oceny pracy. Uczestnicy dowiedzą się, jak maksymalnie wykorzystywać czas, by zwiększyć efektywność swoją i pracowników.

 

Program szkolenia:

- Proces zarządzania zasobami ludzkimi w praktyce

- Koncepcje zarządzania personelem

- Zarządzanie zasobami ludzkimi z psychologicznego punku widzenia

Ja i moje umiejętności w relacjach z innymi

 - Budowanie współpracującego zespołu

- Wyjaśnienie ról i zakresu odpowiedzialności w ramach zespołu

Efektywne delegowanie zadań

- Konflikt w organizacji

 - Rekrutacja i selekcja pracowników

- Sztuka prowadzenia wywiadu selekcyjnego

 - Adaptacja pracownika

- Motywacja jako funkcja zarządzania personelem

- Ocenianie pracowników

- Kontrola, ocena pracy bieżącej pracownika

- Rozwój i szkolenia pracowników

- Przewodzenie
 

Organizator nie zapewnia cateringu