Łódzkie na targach Slow Food w Stuttgarcie w dniach 5-8 kwietnia 2018 roku
czwartek, 12 kwietnia 2018
W dniach 5-8 kwietnia 2018 roku Województwo Łódzkie uczestniczyło w Międzynarodowych Targach SLOW FOOD, które odbywały się w Stuttgarcie - stolicy naszego regionu partnerskiego Badenii Wirtembergii.
Targi SLOW FOOD to międzynarodowe targi dobrego smaku i specjałów regionalnych, w których nasz region uczestniczył po raz czwarty. Na stoisku Województwa Łódzkiego nie zabrakło specjałów takich jak regionalne piwo marki Koreb z Łasku, suszone owoce i warzywa firmy Amkez z miejscowości Kobiele Wielkie, regionalne miody Fundacji Ekoostoja z Pławna, pyszne wędliny z firmy Ar-Kos z Jordanowa, chrzan Grupy Nadwarcianka, przetwory owocowo-warzywne firmy Dros z Osjakowa, kwas chlebowy firmy Eko-Natura a także jaja przepiórcze Padre. Jedną z głównych atrakcji na stoisku regionu były prace pani Teresy Jabłońskiej, twórczyni ludowej z Łowicza.
Na stoisku Województwa Łódzkiego prezentowane były produkty, które zgodnie z regulaminem targów SLOW FOOD zostały wcześniej zgłoszone i zaakceptowane przez komisję pod względem ich składu oraz naturalnego sposobu produkcji. Głównym założeniem targów jest promowanie naturalnej żywności, będącej przeciwieństwem żywności typu fast food. Partnerem targów jest włoska organizacja SLOW FOOD, która propaguje ideę dobrego smaku produktów żywnościowych oraz czerpania radości i zadowolenia z jedzenia. Targi „Slow Food” są skierowane do szerokiej publiczności, do wszystkich, którzy cenią sobie zdrową i smaczną żywność. Podczas targów wystawcy sprzedają swoje produkty, które m. in. nie mogą zawierać sztucznych dodatków i konserwantów.
Targi rokrocznie cieszą się dużym zainteresowaniem wśród mieszkańców Badenii Wirtembergii, zwiedzających znajdują się prominentni politycy, znane osobistości ze świata kultury i mediów, gastronomowie i kucharze.
Targi SLOW FOOD to międzynarodowe targi dobrego smaku i specjałów regionalnych, w których nasz region uczestniczył po raz czwarty. Na stoisku Województwa Łódzkiego nie zabrakło specjałów takich jak regionalne piwo marki Koreb z Łasku, suszone owoce i warzywa firmy Amkez z miejscowości Kobiele Wielkie, regionalne miody Fundacji Ekoostoja z Pławna, pyszne wędliny z firmy Ar-Kos z Jordanowa, chrzan Grupy Nadwarcianka, przetwory owocowo-warzywne firmy Dros z Osjakowa, kwas chlebowy firmy Eko-Natura a także jaja przepiórcze Padre. Jedną z głównych atrakcji na stoisku regionu były prace pani Teresy Jabłońskiej, twórczyni ludowej z Łowicza.
Na stoisku Województwa Łódzkiego prezentowane były produkty, które zgodnie z regulaminem targów SLOW FOOD zostały wcześniej zgłoszone i zaakceptowane przez komisję pod względem ich składu oraz naturalnego sposobu produkcji. Głównym założeniem targów jest promowanie naturalnej żywności, będącej przeciwieństwem żywności typu fast food. Partnerem targów jest włoska organizacja SLOW FOOD, która propaguje ideę dobrego smaku produktów żywnościowych oraz czerpania radości i zadowolenia z jedzenia. Targi „Slow Food” są skierowane do szerokiej publiczności, do wszystkich, którzy cenią sobie zdrową i smaczną żywność. Podczas targów wystawcy sprzedają swoje produkty, które m. in. nie mogą zawierać sztucznych dodatków i konserwantów.
Targi rokrocznie cieszą się dużym zainteresowaniem wśród mieszkańców Badenii Wirtembergii, zwiedzających znajdują się prominentni politycy, znane osobistości ze świata kultury i mediów, gastronomowie i kucharze.
Galeria
View the embedded image gallery online at:
https://www.lodzkie.pl/strona-glowna/aktualnosci/slow-food-stuttgart-2018#sigProId75bbac996d
https://www.lodzkie.pl/strona-glowna/aktualnosci/slow-food-stuttgart-2018#sigProId75bbac996d